رنگهای صنعتی رنگهایی هستند که برای رسیدن به بیشترین مقاومت خوردگی و شیمیایی تولید میشوند. این رنگها از رزینها و موادی ساخته شده است که یک پوشش سخت و غیرقابل نفوذ را ایجاد میکند. رنگهای صنعتی برای حفاظت خوردگی لولههای فولادی حاوی انواع گازها، روغنها، آب و فاضلاب، مواد پتروشیمی و همچنین تجهیزات مورد نیاز در فرآیند تولید مواد خوراکی که نیازمند پوششهای نچسب هستند، استفاده میشوند. قابل ذکر است که این رنگ در تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی و عمرانی نیز کاربرد دارد.
علاوه بر ممانعت از خوردگی، پوششهای صنعتی سطحی نچسب برای مواد، مقاومت سایشی و شیمیایی نیز به وجود میآورد. این مقاومتها با استفاده از موادی همچون اپوکسی و فلوئورپلیمر در ساخت پوششها حاصل میگردد.
این پلیمرها به داشتن مقاومت بالا در برابر اسیدها، بازها و حلالهای شیمیایی که منجر به تخریب فلزات میشوند، شناخته شده هستند. در این پوششها استفاده از فسفاتها به منظور دستیابی به بیشترین عملکرد در برابر خوردگی نیز امکان پذیر است. این پوششهای با کیفیت در حالتهای پودری، آب پایه، الکترواستاتیک و … نیز موجود میباشد.
پوشش صنعتی به منظور پاسخ به نیازهای صنعتی و همچنین بهبود در خواص ظاهری، ماندگاری، سازگاری با محیط زیست و … بسیار پیشرفت کردهاند.
علاوه بر کاربرد بر روی سطوح فلزی، برای سطوح چوبی و پلاستیک نیز استفاده میشوند.
مهمترین رنگهای صنعتی
رنگهای صنعتی به رنگها و پوششهایی گفته میشود که برای حفاظت از سازههای صنعتی استفاده میشوند. این رنگها عموما به خاطر خاصیت حفاظتی به کار میروند تا ویژگیهای زیبایی.
به دلیل وجود محیطهای صنعتی متفاوت انواع پوششها با توجه به نیازهای هر کدام از این محیطها تولید میشوند.
پلی یورتان، اپوکسی، اورههای پخت شونده با رطوبت و فلوئوروپلیمرها رایجترین پلیمرهای مورد استفاده در تولید این رنگها هستند.
این پوشش یک لایه نازک بر روی سطح ایجاد میکند که به عنوان یک سد بین سطح فلز و عوامل خورنده عمل میکند.
کاربرد رنگ صنعتی اپوکسی
- حفاظت سازههای فولادی و لولهها در صنایع مختلف و کارخانجات
- مخازن و تجهیزات شیمیایی
- نیروگاهها
- پالایشگاههای نفت
انواع رنگهای صنعتی
جهت دستهبندی رنگ صنعتی میتوان شرایط مختلفی را در نظر گرفت. به عنوان مثال میتوان براساس نوع رزین، نوع حلال و یا لایه مصرفی رنگ، دستهبندی انجام گیرد.
رنگ صنعتی اپوکسی، رنگ صنعتی پلی یورتان، رنگ صنعتی کولتار اپوکسی و … در دستهبندی رزین قرار گرفته و رنگ صنعتی پایه حلالی، رنگ صنعتی پایه آب، رنگ صنعتی بدون حلال یا solvent free در دستهبندی حلالی قرار داده میشود. همچنین رنگ صنعتی آستر، رنگ صنعتی میانی، رنگ صنعتی رویه نیز بر اساس لایه مصرفی دستهبندی شده است.
مهمترین و پرکاربردترین دستهبندی، دستهبندی براساس نوع رزین است.
- اپوکسی
- پلی یورتان
- سیلیکونی و اتیل سیلیکاتی
رنگهای اپوکسی
رنگهای اپوکسی به دلیل خاصیتهای بسیار خوب چسبندگی و مقاومت در برابر عوامل شیمیایی امروزه بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.یکی از مهمترین دلایل استفاده از رنگهای اپوکسی خاصیت ضدخوردگی و محافظت از سازههای دریایی و سایر صنایع میباشد.
برای مطالعه بیشتر درباره رنگ اپوکسی کلیک کنید.
رنگهای پلی یورتان
رنگهای پلییورتان به دلیل مقاومت در برابر نور خورشید و خواص ظاهری و چسبندگی خوب امروزه بسیار کاربردی هستند.این رنگها از دستهی رنگهای دوجزئی و بر پایه رزین آکریلیک سختشونده با پلی ایزوسیاناتها هستند.رنگهای پلییورتانی قابلیت اعمال بر روی انواع سطوح و پوششها را داشته و به دلیل ظاهر چشمنواز به عنوان لایه نهایی(تاپ کوت) مورد استفاده قرار میگیرند.
رنگهای کورهای
این نوع از رنگهای اپوکسی به صورت پودر میباشند. نحوه اعمال آن به این شکل است که سطح مورد نظر را باردار کرده (مثلا بار مثبت) و رنگهای پودری توسط گان (تفنگ) با بار الکتریکی مخالف(بار منفی) به سطح پاشیده میشوند. سپس به منظور دستیابی به یکنواختی و تشکیل شبکههای عرضی آن را در کوره با دمای بالا حرارت میدهند.از این رو به این رنگ ها، رنگهای کوره ای نیز اطلاق میگردد.
رنگهای مقاوم حرارتی
رنگهای مقاوم به حرارت عموما از رزینهایی تولید میشوند که در دسته رزینهای معدنی قرار دارند. در این رزینها بر خلاف دیگر رزینهای رایج به جای زنجیره بلند کربنی ، زنجیرهای از سیلیسیم و اکسیژن ساختار اصلی رزین را تشکیل میدهد. رنگهای سیلیکونی و اتیل سیلیکات دو دسته مهم از این رنگها هستند که قابلیت مقاومت در برابر حرارت از 200 تا 450 درجه سانتیگراد و بالاتر را دارند.
برای مطالعه بیشتر درباره رنگهای مقاوم به حرارت کلیک کنید.
ثبت ديدگاه