رنگ‌های مقاوم به حرارت عموما از رزین‌هایی تولید می‌شوند که در دسته رزین‌های معدنی قرار دارند. در این رزین‌ها بر خلاف دیگر رزین‌های رایج به جای زنجیره بلند کربنی ، زنجیره‌ای از سیلیسیم و اکسیژن ساختار اصلی رزین را تشکیل می‌دهد. اتم سیلیسیم نیز می‌تواند با تشکیل چهار پیوند کووالانسی ،زنجیرهای بلند تشکیل دهد، همانند آنچه که در رزین‌ها و پلیمرهای دیگر همچون پلی‌اتیلن و توسط اتم کربن انجام می‌پذیرد. رنگ سیلیکونی جزء رنگ‌های ترموپلاست بوده و باید توجه داشت که براقیت این رنگ‌ها با قرار گرفتن در معرض حرارت کاهش می‌یابد.

برای خرید و استعلام قیمت رنگ نسوز و مقاوم به حرارت کلیک کنید.

رنگ حفاظتی - مقاوم به حرارت

کاربرد رنگ‌های مقاوم به حرارت

به طور کلی کاربرد اصلی این  پوشش‌ها در سطوحی است که در تماس ممتد با  منبع حرارتی با دمای بالا هستند. رنگ‌های صنعتی متداول مانند پلی‌یورتان و اپوکسی معمولاً تا دماهایی در حدود 100 تا 120 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کنند.

رنگ نسوز سیلیکونی برای پوشش سازه‌هایی که در مجاورت گرما و حرارت قرار دارند، گزینه‌ای ایده آل است. در زیر مثال‌هایی از کاربرد این رنگ برای سطوح مختلف آورده شده است:

  • پوشش داخلی دیوار شومینه
  • جداره داخلی کوره‌ها، بویلرها، دودکش‌ها، پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌های برق
  • تجهیزات کارخانه‌های شیمیایی، لوله‌ها و مخازن

در ادامه دو نوع مهم از این رنگ‌ها معرفی می‌شود.

 

رنگ مقاوم حرارتی - رنگ نسوز

رنگ‌های سیلیکونی

این رنگ‌ها از یک رزین تک جزئی پایه سیلیکونی تشکیل شده که در آن پودر آلومینیوم باعث افزایش مقاومت حرارتی خواهد شد. این رنگ‌ها دماهایی در حدود 200 تا 600 درجه سانتی‌گراد(بسته به نوع رنگ) را تحمل می‌کنند. هر چه در این رنگ‌ها مقدار آلومینیوم به کار رفته بیشتر باشد رنگ آن‌ها به نقره ای نزدیک‌تر خواهد شد ولی رنگ‌هایی با میزان آلومینیوم کمتر،فام متنوع‌تری خواهند داشت.

رنگ نسوز - رنگ مقاوم به حرارت

رنگ‌های اتیل سیلیکاتی

رنگ‌های اتیل سیلیکاتی دو جزئی هستند.البته در گذشته به صورت سه جزء بود. این رنگ‌ها نیز از رزین‌های خاص بهره می‌گیرند که مقاومت دمایی بالایی ایجاد می‌کنند. مقاومت حرارتی در این دسته از رنگ‌ها تا 400 درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد اما وجه تمایز این نوع از رنگ‌ها با رنگ‌های سیلیکونی به دلیل استفاده از پودر روی است که مقاومت به خوردگی پوشش نهایی را بالاتر می‌برد. رنگ‌های اتیل سیلیکاتی از چگالی بالایی برخوردار بوده و در حین فرآیند سخت شدن، نیاز به مقداری رطوبت محیط اطراف برای کامل شدن واکنش‌های شیمیایی خود دارند. رطوبت نسبی 60 تا 70 درصد معمولا برای فرآیند سخت‌شدن این پوشش‌ها توصیه می‌شود. چنانچه رطوبت محیط پایین باشد پوشش تشکیل فیلم سخت نخواهد داد. فرآیند اعمال این رنگ‌ها نیازمند تجربه و مهارت کافی می‌باشد و چنانچه ضخامت مناسب رعایت نگردد دچار بروز مختلفی همچون ترک خوردگی (Cracking) و … خواهد شد. به منظور ارزیابی انجام واکنش پخت و تشکیل فیلم مناسب، در سایت ها تست MEK Rub صورت می‌گیرد.

 

رنگ نسوز - رنگ مقاوم حرارتی

 

محاسن رنگ‌های نسوز

 

  • چسبندگی بسیار خوب به سطح زیرآیند
  • مقاومت در برابر حرارت تا 600 درجه سانتی‌گراد
  • ظاهرمطلوب نقره‌ای رنگ و نیمه براق
  • مقاومت در برابر خوردگی و حفاظت از سطح زیرآیند
  • عدم تغییر فام در اثر حرارت
  • سرعت بالای خشک شدن رنگ

نحوه اجرای رنگ مقاوم در برابرحرارت

بهتر است تا ابتدا یک لایه نازک را اعمال کرده و بعد از خارج شدن هوای موجود، لایه بعدی اعمال گردد. سطح زیرآیند از هر گونه آلودگی، روغن ها و… را ابتدا باید پاک کرد تا چسبندگی مناسبی به دست دهد. قبل استفاده از رنگ باید ابتدا آن را به طور یکنواخت هم زد. پس از آن مقداری تینر برای رقیق کردن به آن اضافه می‌کنند. چنانچه سطح زیرآیند کم باشد، از قلم‌مو و اگر مساحت آن زیاد باشد اجرا به وسیله اسپری مطلوب‌تر است. برای اعمال رنگ مقاوم به حرارت دمای محیط حدودا باید 10 تا 50 درجه سانتی‌گراد باشد. هم‌چنین باید توجه نمود که این رنگ‌ها گاها اشتغال‌پذیر هستند و در صورت تماس با پوست بدن باید شستشو شوند.

 

اجرای رنگ نسوز - مقاوم به حرارت